Kontaktirajte nas
SMART tahograf VDO 4.1.

SMART 2 Tahograf DTCO®4.1

Smart tahografi 4.1, takozvane druge generacije smart tahografa, predstavljaju spoj obaveznog i korisnog. U potpunosti ispunjavaju nove zakonske regulacije EU, zadržavajući pritom poznati operativni koncept, te oslobađajući vozače od prilagođavanja novitetima.

pošaljite upit

Prodaja SMART 2 tahografa DTCO 4.1 – sve što Vam je potrebno

 • Prilagođeni izmenama i dopunama Uredbe EU 2016/799 prema Provedbenoj uredbi 2021/1228
 • Prilagođeni za brzo i jednostavno konfigurisanje putem aplikacije
 • Poseduju standardizovani ITS interfejs za sisteme upravljanja voznim parkom
 • Podržavaju kontrolu i preuzimanje podataka putem Bluetooth-a
 • Automatski registruju prelaske granica i poziciju vozila prilikom utovara i istovara
 • Podržavaju pravila vožnje i odmora za međunarodna putovanja
 • Pružaju produženo vreme za manuelni unos dopuna
 • Otporni na budućnost zahvaljujući zakonom propisanoj funkciji ažuriranja

Noviteti koje donose SMART 2 tahografi druge generacije

SMART tahografi druge generacije dizajnirani su za povećanje bezbednosti na putevima Evrope, postizanje fer uslova među prevoznicima, i za unapređenje uslova rada kroz sledeće funkcionalnosti:

 • Automatsko beleženje svakog prelaska granice i pozicije vozila prilikom utovara i istovara u memoriju tahografa
 • Kompatibilnost sa novim karticama vozača proširenog kapaciteta čuvanja podataka, koje će krajem 2024. godine postati obavezne
 • Olakšano očitavanje i provera podataka putem spoljnih uređaja uz pomoć integrisanog bluetooth interfejsa
 • Obavezan ITS interfejs u tahografu druge generacije transformiše baze podataka u konkretne i sigurne informacije o poslovanju
Smart tahograf 4.1 druge generacije.

SMART 2 DTCO 4.1 zbog svoje praktičnosti uskoro postaje neizbežno rešenje

Po odredbama iz Paketa mobilnosti, do jula 2026. godine, sva komercijalna vozila teža od 2.5 tone koja obavljaju međunarodni transport će morati da imaju ugrađen smart tahograf druge generacije. Ova obaveza poboljšaće uslove rada i unaprediti bezbednost i efikasnost u prekograničnom saobraćaju

Karakteristike SMART tahografa 4.1

FAQ – Često postavljena pitanja o SMART tahografima 4.1

Koje su razlike između DTCO 4.0 i novog DTCO 4.1?

Glavna razlika između trenutnog tahografa DTCO 4.0 i novog DTCO 4.1, koji se instalira u vozilima od 21. avgusta 2023. godine, ogleda se u redizajniranim hardverskim i softverskim komponentama. Iako su slični po dizajnu, DTCO 4.1 ima dodatnu Bluetooth ikonicu za direktni pristup putem VDO Fleet aplikacije, bez potrebe za dodatnom opremom. Nova verzija automatski beleži prelazak granica, podržava specifična pravila za međunarodni transport, uključujući mogućnost uzimanja dva smanjena nedeljna odmora zaredom. Takođe postoji ‚‚Ex varijanta“ namenjena vozilima sa opasnim materijama, označena ‚‚Ex simbolom“ za identifikaciju u skladu sa ADR sporazumom. Ove promene čine DTCO 4.1 savremenim i usaglašenim sa zahtevima Paketa mobilnosti EU.

Kakve promene u vezi sa prelaskom granice donose novi SMART tahografi?

Ranije su vozači morali da unesu zemlju na početku i kraju vožnje i pri svakom prelasku granice. Novi DTCO 4.1 automatski će detektovati i memorisati prelazak granica. Digitalna mapa je sačuvana u uređaju, a signali sa satelitskog pozicioniranja koriste se za detekciju prelaska državne granice. Tako smart tahografi nove generacije oslobađaju vozače jednog dela zadatka – sa DTCO 4.1 ručno unose zemlju samo na početku i na kraju dnevnog radnog vremena, a i tada ovaj uređaj predlaže zemlju za ručni unos na osnovu trenutne lokacije vozila, omogućavajući brži unos.

Koje su razlike između analognih, digitalnih, i smart tahografa druge generacije?

Analogni tahografi, ugrađeni u vozila registrovana pre 30.4.2006, koriste listove (tzv. brzinometarske ploče) za zabeležavanje podataka. Digitalni tahografi prve generacije (G1), obavezni od 1.5.2006, prošli su kroz tri verzije do 14.6.2019, prateći tehničke promene i poboljšanja, kao što su unapređena očitavanja pokreta. Druga generacija digitalnih tahografa (G2), uvedena od 15.6.2019, obuhvata inteligentne uređaje koji koriste ITS interfejs, povezani su sa satelitskim sistemom za navigaciju i pružaju podatke za daljinske upite. DTCO 4.1, druga verzija pametnog tahografa od 21.8.2023, donosi dalja unapređenja, uključujući automatsko prepoznavanje prelaska granica. Ovi uređaji postavljaju nove standarde u preciznosti i funkcionalnosti, čineći ih ključnim za moderno praćenje voznog parka.

Kako poručiti SMART tahograf DTCO 4.1?

Možete nas kontaktirati putem email-a office@vortextahograf.net ili putem telefona +381603904466 kako biste poručili ovaj proizvod.

Koja je cena SMART 2 tahografa?

Cena SMART tahografa je podložna promenama pa je najbolje kontaktirati nas i proveriti cenu pre kupovine.
Sva prava zadržana. Dizajn i izrada sajta PopArt Studio.